حملات هوایی اسرائیل به غزه

حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه، که از 7 اکتبر 2023 آغاز شد، تا اوایل سال 2025 ادامه یافت و به یکی از خونین‌ترین درگیری‌های تاریخ معاصر تبدیل شد. این حملات به‌ویژه در ماه‌های پایانی سال 2024 شدت گرفت و تلفات انسانی و ویرانی‌های گسترده‌ای به‌دنبال داشت.

در حمله هوایی اسرائیل به شمال غزه 34 نفر کشته شدند - BBC News فارسی


?? آغاز و تشدید درگیری‌ها

در 7 اکتبر 2023، گروه حماس با حملاتی به شهرها و شهرک‌های اطراف نوار غزه، بیش از 1200 اسرائیلی را کشت و بیش از 250 نفر را به‌عنوان گروگان به غزه برد. در واکنش، اسرائیل عملیات نظامی گسترده‌ای را علیه غزه آغاز کرد که شامل حملات هوایی و عملیات زمینی محدود می‌شد.


?? تلفات انسانی و آسیب‌های غیرنظامیان

تا دسامبر 2024، بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، شمار کشته‌شدگان فلسطینی به بیش از 45 هزار نفر رسید. بیش از 106 هزار نفر نیز زخمی شدند. در میان کشته‌شدگان، 40 درصد کودکان بودند. تحقیقات نشان می‌دهند که 61 درصد از کشته‌شدگان غیرنظامی، در حملات هوایی «بی‌رویه» اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند.


??? ویرانی زیرساخت‌ها و آوارگی گسترده

حملات هوایی به ساختمان‌های مسکونی، بیمارستان‌ها، مدارس و اردوگاه‌های آوارگان منجر به تخریب گسترده زیرساخت‌ها شد. بسیاری از مناطق غزه به ویرانه‌ای تبدیل شدند و بیش از نیمی از جمعیت 2.3 میلیونی غزه آواره شدند. کمک‌های بشردوستانه با موانع زیادی مواجه بود و شرایط زندگی برای غیرنظامیان به شدت دشوار شد.


?? واکنش‌های بین‌المللی و اتهامات به «پاکسازی قومی»

سازمان‌های بین‌المللی مانند پزشکان بدون مرز، گزارش‌هایی درباره «پاکسازی قومی» در غزه منتشر کردند. آن‌ها از کشتارهای جمعی، آوارگی اجباری و شرایط غیرقابل تحمل برای فلسطینیان خبر دادند. اسرائیل این اتهامات را رد کرده و هدف خود را نابودی حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن اعلام کرده است.


?? از سرگیری عملیات نظامی در سال 2025

در مارس 2025، اسرائیل عملیات زمینی محدودی را در مرکز و جنوب نوار غزه با هدف گسترش منطقه حائل از سر گرفت. این عملیات پس از آن صورت گرفت که در حملات هوایی اخیر بیش از 400 فلسطینی کشته شدند. همچنین، در پی از سرگیری حملات، بیش از 90 نفر در جدیدترین حملات هوایی اسرائیل به غزه کشته شدند.


?? نتیجه‌گیری

 

حملات هوایی اسرائیل به غزه، علاوه بر تلفات انسانی گسترده، منجر به ویرانی زیرساخت‌ها و بحران انسانی شد. با توجه به ادامه درگیری‌ها و عدم برقراری آتش‌بس پایدار، وضعیت انسانی در غزه همچنان بحرانی است و نیازمند توجه و اقدام فوری جامعه بین‌المللی است.